3: Welke fiets?

3: Welke fiets?

Racefiets, gravelracer, crossfiets of toch de mountainbike?

Wellicht beschik jij over de luxe dat je meerdere fietsen in de schuur hebt staan. Als dit het geval is kom je er in het volgende blog achter welke fiets je het best mee kan nemen naar de Slag om Nijverdal – Ride4aSmile. Heb jij maar een fiets, dan kom je erachter wat je aan je fiets aan kan passen om er op de comfortabelste manier mee over de gravelstroken te rijden.

Route keuze

Allereerst kun je zelf de keuze maken over wat voor ondergrond je rijdt. Kies je voor de variant met ongeveer 20% gravel onderweg of blijf je liever op de asfaltwegen rijden? Dat is een keuze die je zelf kunt maken, meer hierover vind je bij de routes.

Toertocht zonder gravel

Kies je voor de route zonder gravel dan blijf je de gehele tocht op geasfalteerde wegen rijden. De ideale fiets voor dit parcours is de racefiets. Mocht je niet in het bezit zijn van een racefiets kun je ook met een crossfiets met wegbandjes prima uit de voeten.

Toertocht met gravel

De Slag om Nijverdal – Ride4aSmile bevat ongeveer 20% gravelstroken. Dit zijn allemaal harde zandpaden die er goed bij liggen en erg goed te fietsen zijn met een racefiets. Ook met nattig weer blijven de stroken lang goed, het zal niet snel een slijtage slag zijn voor je materiaal. Dankzij de gravel wegen kom je op de mooiste plekken van het Sallandse Heuvelland.

Neem je je racefiets mee en heb je beschikking tot bredere buitenbanden, bijvoorbeeld 25mm of 28mm raden wij je aan die banden te gebruiken. Dit geeft net iets meer comfort op de gravelstroken waardoor jij net iets meer kan genieten van de natuur om je heen.

Heb jij beschikking tot een gravel racer of een crossfiets is dat ook een goede optie. Wel zouden we je willen aanraden wegbanden op je crossfiets te leggen zodat je niet in het nadeel bent op alle asfaltstukken met je noppen banden.

Heb je alleen een mountainbike? Ook dan ben je van harte welkom tijdens de Slag om Nijverdal – Ride4aSmile! Ook hier geldt, heb je slicks of banden met weinig  profiel leg die om je wielen dat scheelt al een hoop. Je zal met de mountainbike op de asfalt stukken iets in het nadeel zijn ten opzichte van anderen op een racefiets. Het is wel een mooie uitdaging om de 100km op de mountainbike te volbrengen!