Sta optimaal voorbereid aan de start van de Ride4aSmile – Slag om Nijverdal doormiddel van deze handige tips!

Om optimaal voorbereid van start te gaan tijdens de toertocht in mei over de Sallandse heuvelrug is er een stappenplan opgesteld die je kan helpen bij je voorbereiding op de toertocht.

#1 De juiste brandstof

Het parcours is uitdagend en gaat onder andere over de Holterberg. Om de toertocht uit te kunnen fietsen moet er voldoende brandstof in het lichaam aanwezig zijn. Bij activiteiten van langer dan een uur is het belangrijk dat het lichaam over voldoen koolhydraten beschikt. Koolhydraten vormen de basis om een goede sportprestatie te leveren! Het is dus belangrijk dat het lichaam over voldoende koolhydraten beschikt. Koolhydraten kunnen onder andere worden gehaald uit pasta’s, rijst, brood en bananen. Tijdens de bevoorrading van de toertocht is er ook een mogelijkheid om onderweg weer de nodige koolhydraten aan te vullen.

 

#2 De juiste kleding 

Om lekker op de fiets te kunnen zitten is het belangrijk dat je de juiste kleding aan hebt. Zorg dat je niet te warm, maar ook niet te koud gekleed bent tijdens uw toertocht of fietsrit. De toertocht vindt plaats op 27 mei 2018, dus de kans is groot dat het warm is en de zon schijnt. De vuistregel voor kleding luidt as volgt; “Bij een temperatuur van minder dan 15 graden Celsius draag je je kort-kort, tenzij het gaat om een wedstrijd”. Let op, dit kan natuurlijk wel voor iedereen verschillend zijn, omdat iedereen een eigen voorkeur heeft qua kleding. Houdt het weer voorafgaand aan de toertocht dus goed in de gaten, zodat je met de juiste kleding aan de start van de toertocht kunt staan.

 

#3 Het juiste materiaal

Niet is vervelender dan onderweg met pech te staan. Zorg dat de fiets voorafgaand van de toertocht nog een keer gecontroleerd is. Loop de werking van de remmen nog eens na, controleer de of de banden op de juiste spanning staan, of de wielen goed van zitten en smeer indien nog de eens de ketting. Om een lekke band tijdens de toertocht te kunnen verhelpen is het verstandig om een binnenband, fietspompje, bandlichters en eventueel een plaksetje mee te nemen.