Verhalen van mensen met ALS

 

 

 

 

 

 

Het verhaal van… Mirjam Schaap

“Het verlies van mijn stem is het ergste van ALS. Ik ben trainer en coach, een sprekend beroep. En ik ben dol op zingen. Ik mis het zingen, en zomaar lekker kletsen.

Maar het meeste mis ik de gesprekken waarin je je verhaal kunt delen. Juist nu ik dat zo nodig heb.”

Het verhaal van…  Ali Susan
“Van dichtbij zagen wij hoe verwoestend ALS was voor mijn vader en hoeveel impact deze ziekte ook had op mijn eigen gezin.

Met mijn verhaal wil ik families bereiken met een islamitische / niet-westerse achtergrond die behoefte hebben aan een luisterend oor of advies.”


Het verhaal van…  Janet van der Have

“Ook ik ben nabestaande, echtgenote (weduwe) van Leo Bruinzeel die op 11 september 2014 de diagnose ALS kreeg en op 13 april 2016 hieraan overleed.

Ik weet dus ook hoe zwaar het is om je geliefde, je levensmaatje aan deze ziekte te verliezen.”

 


Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat je fiets klaar is voor de zomer!

 Veel mensen denken dat een onderhoudsbeurt bij de fietsenmaker moet gebeuren, maar wat als ik jou vertel dat je dit ook prima zelf kunt doen? Inderdaad! Laten we niet langer wachten en gelijk beginnen.

De eerste stap is natuurlijk het schoonmaken van de fiets. Tijdens het fietsen wordt de fiets natuurlijk erg vies en hier kunnen de onderdelen door aangetast worden. Vandaar dat het handig is je fiets schoon te spuiten met een tuinslang. LET OP: doe dit niet met een hogedrukspuit aangezien je hierdoor de fiets eventueel zou kunnen beschadigen.

De tweede stap is het controleren van de bewegende onderdelen van de fiets. Maar aan welke onderdelen moet ik dan denken? Tijdens het controleren van je fiets vink je volgende onderdelen af ter controle:

  • De ketting en tandwielen
  • Kettingspanning
  • Remmen
  • Naafversnelling
  • Versnellingen
  • Kabels

Bij de derde stap komt het aan op het controleren van de bouten en moeren. Door weerstand tijdens het fietsen kunnen deze namelijk wat los gaan zitten of zelfs gaan roesten. Erg belangrijk om deze dus goed in de gaten te houden!

Vervolgens bij de vierde stap controleer je banden, niet geheel onbelangrijk! Want met een lekke band kun je namelijk niet fietsen. Zit er nog voldoende profiel op? Zijn er scheurtjes aanwezig? Heeft je fiets wel genoeg grip?

Ten slotte controleer je de verlichting. In de zomer blijft de zon natuurlijk wat langer hangen maar je moet natuurlijk met alle scenario’s rekening houden! Onder de verlichting vallen natuurlijk ook de gele of rode reflectoren.

Topper! Nu jij je fiets gecontroleerd hebt ben je helemaal klaar voor de aankomende (fiets)zomer! Mocht je zin hebben om na de zomer ook fanatiek door te fietsen, de Slag om Nijverdal wordt jaarlijks georganiseerd!


7 redenen waarom JIJ mee moet doen met de Slag om Nijverdal!

#1 Het maakt niet uit of je een racefietser of mountainbiker bent. Alles en iedereen is meer dan welkom!

Heb je een racefiets, mountainbike of wil je gewoon lekker aanmoedigen en alle deelnemers naar de finish schreeuwen? Kom lekker langs en geniet van de sportieve en gezellige sfeer.

#2 Je zet je in voor Stichting ALS wat iets is om enorm trots op te zijn.

Samen gaan we een enorm bedrag verzamelen voor stichting ALS! Voor de mensen die niet meer kunnen fietsen. Voor de mensen die een gezin achter moeten laten en juist voor de mensen die in de toekomst wél gaan genezen. Hier is veel onderzoek en veel geld voor nodig. Heel veel geld! Jij kan bijdragen aan deze weg naar verbetering en blijdschap. Samen trappen we ALS de wereld uit! Samen vieren we het leven! Samen bereiken we meer!

#3 Door de uitdagende en afwisselende route vliegen de kilo’s ervan af

Door de vele klimmetjes is de tocht zeer geschikt voor iedereen die er wat calorieën af wil fietsen. Zijn je goede voornemens al een beetje verwaterd? (Zoals bij 99% van de mensen). Geeft niks! De Slag om Nijverdal is jouw kans om het weer op te pakken! Een nieuw doel waar je naartoe kan werken. En als je dit samen met een groepje enthousiaste fietsers doet vliegen de kilometers voorbij, net zoals de kilo’s. Te mooi om waar te zijn toch?

#4 Als gevolg van #3 heb je nu weer recht op een biertje (of meer)

Jawel, die heb je wel verdiend na 60 of 90 kilometer afzien natuurlijk! Hard werken is hard ontspannen. Drink er een paar samen met je fietsmaten en praat lekker na over de tocht. Of neem koffie/ thee en steun meteen Stichting ALS! Cheers op jullie prestatie!

 

#5 Je kan een saaie weekend-verplichting op 23 maart inruilen voor een gave toertocht!

Je kent het wel…’Schat we moeten morgen naar de verjaardag van de buurman hè?’ Tja heb jij weer, daar gaat je vrije dag. Dan zit je toch liever op je fiets en geniet je van de route en de mooie omgeving? Of neem de jarige lekker mee en dan vieren we met z’n allen zijn verjaardag 😉 Het kan allemaal op 23 maart in Nijverdal!

 #6 Alle vrouwen opgelet! Door de tocht te volbrengen laat je de man weer even zien wie de baas is!

Who run the world? Juist! Alle stoere en fietsende vrouwen verzamelen! Dit is jullie kans op eens te laten zien wie de broek aan heeft. Wist je dat de meeste mannen het niet aankunnen om verslagen te worden door een vrouw op sportgebied? App al je fietsvriendinnen en laat zien dat vrouwen écht wel kunnen fietsen…En hard ook!

#7 Geef je vriendschap een boost door samen de tocht te fietsen! (Dit werkt echt goed)

Even een dipje? Ruzie? Discussie? Tag gewoon die ene vriend op Facebook en fiets samen de Slag om Nijverdal. Het overwinnen van de 90km route is meer dan geschikt om die paar deukjes in die vriendschappelijke band weer te laten helen. Want overleven jullie de Slag om Nijverdal samen? Dan is jullie vriendschap goedgekeurd en kunnen jullie heel wat obstakels overwinnen. Dus klaar? Taggen maar!

Team Ride4asmile wenst jullie alvast een leuke tocht! #SamenfietsenvoorALS

Plezier gegarandeerd!

Webiste: http://www.ride4asmile.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/slag-om-nijverdal/?viewAsMember=true
Facebook: https://www.facebook.com/Ride4aSmile/
Twitter: https://twitter.com/Ride4asmile
Instagram: https://www.instagram.com/slagomnijverdal/