Welke fiets?

Gravel racer, racefiets, crossfiets

Welke fiets?

Om de allerbeste fiets mee te nemen naar de Slag om Nijverdal – Ride4aSmile zul je eerst de keuze moeten maken of je houdt van meer comfort op het gravel of voor meer snelheid op het asfalt.

Gravelracer

De ideale fiets voor de toertocht met gravelstroken is de gravelracer.

Racefiets

Omdat wij ons beseffen dat lang niet iedereen een gravelracer tot zijn beschikking heeft hebben wij de gravelstroken van hard zand voor jullie uitgekozen. Bij droog weer zullen de stroken goed liggen en kun je op jouw racefiets de route zeer goed rijden. Een klein laagje stof zul je wel op de fiets hebben. Als je beschikt over 28mm banden zal dit wat meer comfort opleveren. Bij nat weer blijven de stroken ook nog lang goed maar moet je er wel vanuit gaan dat je fiets vies wordt.

Crossfiets

Met een crossfiets zult u goed uit de voeten kunnen op het parcours. Wel zouden we je aanbevelen om te kiezen voor een crossband met weinig noppen of weg banden.

Mountainbike

Het parcours is ook te fietsen met een mountainbike. Ook hier raden wij je aan om te kiezen voor een band met weinig noppen of zelfs een slick. Houd er wel rekening mee dat je met een mountainbike op de asfalt stukken in het nadeel zal zijn van andere deelnemers op een racefiets.