fbpx

Blog Demiz Hebing

Waarom rijd ik de tocht van 200 kilometer?

Mijn naam is Demiz Hebing, ik ben 21 jaar en mountainbiker. Daarnaast rijd ik wedstrijden voor Team Stappenbelt sportfietsen. Ik train momenteel veel op de mountainbike, dit vooral om mezelf klaar te stomen richting de wedstrijden die eindelijk zullen beginnen in juni.

Heb je wel eens 200km gefietst?

Ja! Vorig jaar heb ik dit voor het eerst gedaan. Tijdens de lockdown zijn we op pad gegaan richting de grens en hadden een pittige route van 200+ kilometer door Duitsland.

Wat verwacht je van de tocht?

Ik ga ervanuit dat deze “makkelijker” te doen zal zijn dan de rit die ik vorig jaar deed. Langs de route van de Elfstedentocht zijn toch aanzienlijk minder hoogtemeters. Echter de wind zal het zwaar kunnen maken.

Hoe heb je je voorbereid?

Ik heb mijn programma eigenlijk niet aangepast. Ik train natuurlijk al op mijn standaard dagen. Dit jaar heb ik er al een paar duizend kilometer opzetten. Verder zal het natuurlijk belangrijk zijn dat ik genoeg voeding mee en tot me neem!

 

Wat betekent het voor jou dat de tocht voor een goed doel is?

Dit maakt toch dat ik een stuk meer motivatie heb. Opeens ben je ook bewust van het feit dat het mogelijk is, omdat ik beschik over een “normaal” gebruik van mijn spieren. Doordat we het voor ALS doen is het toch een soort eyeopener!

Heb je nog tips voor de amateur fietsers?

Amateur fietser vind ik een breed begrip, met tips kan je ook alle kanten op gaan. Maar in het algemeen: mocht je nu ook lange afstanden willen gaan rijden, zorg dan dat je al minstens een paar keer de helft van die afstand hebt gedaan. Dit wordt dan je basis en vanuit daar kun je verder werken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *