fbpx

Blog Frits

Waarom rijd ik de tocht van 200 kilometer?

Mijn naam is Frits Biesterbos, ik ben 19 jaar en ik kom uit Apeldoorn.

Momenteel train ik bij de lokale mountainbike club in Apeldoorn genaamd Bar-end, en maak ik deel uit van het Specialized Stappenbelt Racing team. De trainingen die ik doe zijn meestal individueel, maar af en toe een club- of groep training.

Frits, heb je wel eens 200km gefietst?

Ja dat heb ik wel eens gedaan. Het komt niet heel vaak voor dat ik zo lang op de fiets zit voor een training en al helemaal niet met wedstrijden. Vorig jaar heb ik één keer 200+ kilometer gefietst. Buiten de wedstrijden om doe ik wel veel duurtrainingen maar deze zijn niet vaak langer dan 150 kilometer.

 

Wat verwacht je van de tocht?

Ik verwacht dat het een leuke tocht gaat worden, we zijn allemaal erg gemotiveerd om een steentje bij te dragen aan stichting ALS door deze tocht te fietsen. Helaas ben ik zelf niet in de gelegenheid om de tocht geheel mee te fietsen door fietswedstrijden. Uiteraard ga ik de mannen een flink stuk op weg helpen.

Hoe heb je je voorbereid?

Ik heb geen specifieke trainingen gedaan als voorbereiding op de tocht, aangezien ik al dagelijks train op de fiets dus aan mijn conditie ligt het niet. Op de dag zelf is het denk ik belangrijk om niet te hard van start te gaan en genoeg te eten en drinken onderweg.

Wat betekent het voor jou dat de tocht voor een goed doel is?

Het is natuurlijk top dat wij als topsporters met onze specialiteit geld kunnen op halen voor stichting ALS. Wij zijn als sporters erg afhankelijk van onze spieren en wij zouden een heel ander leven hebben als wij onze spieren niet konden gebruiken op de manier waarop wij dat nu doen.

Heb je nog tips voor de amateur fietsers?

Voor amateur fietsers is het juist belangrijk om te genieten van het fietsen en de omgeving, daar doe je het uiteindelijk voor. Om beter te worden is het een mooi begin om samen met andere fietsmaten elkaar steeds iets meer uit te dagen. Dat is gezellig, maar je conditie wordt hier ook beter van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *