fbpx

Blog Lars van Ark

Waarom rijd ik de tocht van 200 kilometer?

Mijn naam is Lars van Ark, ik ben 19 jaar en als sport doe ik mountainbiken. Ik ben een wedstrijdrijder voor Bar end – Giant store Hest MTB Team. 

Heb je wel eens 200km gefietst Lars?

Ja! Vorig jaar ben ik vanuit huis in de bossen van Hoenderloo naar het strand van Burgh Haamstede (zeeland) gefietst in 205 kilometer.

Wat verwacht je van de tocht?

Ik denk dat hoe zwaar de tocht gaat worden vooral afhangt van het weer. Friesland heeft natuurlijk veel akkerlanden en als de wind daar flink waait wordt het afzien.

Hoe heb je je voorbereid?

In het weekend na de tocht, 13 juni, heb ik een belangrijke wedstrijd in Denemarken. Daar ben ik al een tijdje naar toe aan het werken dus komende week ben ik als het goed is top fit voor de tocht.

Wat betekent het voor jou dat de tocht voor een goed doel is?

Veel! Ik vind het mooi om te zien hoeveel aandacht er al is voor de actie. In eerste instantie was het niet de bedoeling om mee te fietsen, omdat het geen goede voorbereiding is op de cross country wedstrijd in Denemarken. Nu er zoveel donaties zijn binnengekomen kan ik niet niks doen. Daarom heb ik besloten om de echte strijders die de 200 kilometer gaan vol maken 2 tot 3 uur uit te wind te houden.

Heb je nog tips voor de amateur fietsen?


Lol moet altijd voorop blijven staan! Stap niet op de fiets tegen je zin en niks moet, alles mag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *